26.2.06

 

Laskiaissunnuntai Palosella

Pistelimme menemään kolmella valjakolla vakiolenkkiä. Liikennettä riitti molempiin suuntiin, joten vastaantulotkin tuli harjoiteltua. Sää oli suosiollinen ja ura sopivasti pehmustettu, ettei lipsunut.

 



25.2.06

 

Kotipihasta



Tänään aloitteli kaksi pentua rekikoirauraansa.
Koda ja Kolja kokeilivat pienen lenkin isompien mukana valjakossa. Pojat olivat viikolla kokeilleet valjaita juoksutarhassa ja nyt pääsivät vanhojen tekijöiden vierelle harjoittelemaan reen edessä työskentelyä.
Kolja sai parikseen Nuoskan, hyväntuulisen kaverin, joka tekee töitä sitkeästi ja iloisella mielellä ja Kodan kaverina oli Jeltsin, aina valmis lähtemään täysillä ja kun pysähdytään painutaan maahan lepäämään.
Keula taisi olla vähän "talvilomalla" tai korvat hukassa kun muutamat käännökset meinasin olla hakusessa.
Koljalla oli hienosti homma jyvällä, Kodalla meinasi tulla ensin paniikki mutta kun juttelimme ja rauhoittelimme poitsua, sekin juoksi mielellään mukana.
Hannu lähti vielä aikuisten kanssa pidemmälle lenkille kun pennut pääsivät takaisin tarhaan.
Koljalla taisi jäädä jotain "hampaankoloon" kun alkoi ulvomaan valjakon kadottua kuusikon taakse.
Tällaisena kevättalvenpäivänä toivoisi olevan enemmän aikaa vain ajella koirilla tuolla saloilla, pitää taukoa nuotiolla, olla vaikka yötä jossain laavulla ja jatkaa kun siltä tuntuisi.

19.2.06

 

Kari ja Kimmo saapuvat.


Kati kurvaa autolle.


Ansku saapuu taipaleelta.


Ansku kiittelee koiria.

 

Paanalla Palosella

Nyt oli taas yhteisajelun tuntua Palosen lenkeillä kun valjakoita oli yhteensä viisi liikkeellä.

Meiltä mukaan lähti neljä aikuista ja kaksi pentua. Pennut ovat vielä "kuunteluoppilaita" vaikka kyllähän niitäkin voisi jo pikkulenkille ottaa mukaan, ovathan ne jo seitsemän kuukautta vanhoja.

Juoksujen takia ei saatu kuin neljän koiran valjakko kokoon. Kimmo oli lenkillä ennen kuin me tulimme laavulle ja levähdettyään hetken lähti seiskan lenkille ja minä perässä. Ohittelimme ja ajelimme välillä rinnakkain, aika hyvin koirat sietivät toista valjakkoa vierellä, mitä nyt Brigi välillä nosteli harjaksiaan ja irvisteli. Sekin rauhottui kun jaksoi jutella, ettei tarvitse jännittää.

Kari tuli ja meni ohi ja Kimmon koirat innostuivat samaan matkaa.
Katin valjakko tuli vastaan yhdessä mäessä, jossa vauhti oli hiipunut. Brigin teki mieli käydä vähän jututtamassa poikia mutta tilanne meni nopeasti ohi.

Laavulla Lea oli lähdössä samaiselle seiskan lenkille ja ajattelin, että minäpä lähden vielä uudelleen Lean peesissä mutta ne meni niin paljon nopeampaa etten minä niitä nähnyt. Ei tainnu samat maisemat enää innostaa meidän koiria kun jolkoteltiin mitä nyt muutaman kerran innostuivat alamäessä laukalle.

Jäimme vielä nuotiolle Lea, Kari, Hannu ja minä.
Myös muita sunnuntaipäivän viettäjiä tuli laavulle; erikoinen mönkijä mukanaan, renkaiden tilalla oli lumitelat. Paha ääninen vehje mutta näytti, että sillä pääsee hyvin hangessa. Mies tuntui olevan hirvimiehiä kun kertoi, että he pitävät laavua tukikohtanaan.

Piti kyllä ottaa kuviakin päivän ajeluista mutta siellä se lantikan hanskalokerossa kamera pysyi.

15.2.06

 

Hiljaiseloa

Käväisin sunnuntaina laavulla. Heitin parikymppiä ja takaisin tullessa näin Katin valjakon. Laavulta oli juuri lähdössä Kytökosket. Hannu oli tullut paikalle ilman rekeä. Melko hiljaista siis.

Kotiurat alkavat olla kunnossa joten en itsekään ole tullut lähteneeksi autoilemaan. Palosen tiet on edelleen aurattu. Rekkoja näkyy päivittäin.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?