30.3.06

 

Juurusveden jäällä





Lähdettiin kiertelemään saaria Juurukselle. Lunta on tullut lisää tiistain jälkeen sen verran, ettei entisiä uria löytynyt. Tehtiin uusia ja löydettiin jopa vettäkin jäältä ensi kerran tänä talvena. Oli aika raskas keli ajella. Loppukiri kuitenkin otettiin pihaan tullessa. Lunta tulee koko ajan lisää. Voi olla, että huomenna tehdään uudet urat, tämän päiväisten tilalle.

 

Juoksutarhassa


Täytynee kirjoittaa jotain, ettei tuo minun puuhunajo ole viimeisin viesti.
Kuvassa osa koirista on juoksutarhassa, joka ympäröi meidän kolmea n.30 neliön tarhaa. Tarhoihin jokaiseen on löytynyt oma, keskenään toimeentuleva porukka.
Juoksutarhassa, joka on kooltaan n. 2000 neliötä, päästellään vapaana täydellä vauhdilla. Pennut, jotka ovat nyt kahdeksan kuukauden, juoksevat yleensä yhdessä ja myös kaikkien aikuisten kanssa.
Kuvassa Kiisu heittää "hymynsä" kameralle.

18.3.06

 

Paanalla päin puuta


Kävinpä minäkin ajelemassa Hannun ja Anteron ekstriim-urilla ja niinhän siinä kävi... puuta päin mentiin. Etukaari vähän kärsi, mutta on kyllä vielä korjattavissa.
Minulla oli Anteron neljä koiraa ja meidän Paana -reki. Miehet ajelivat kuuden koiran valjakoilla.
Osa reitistä meni metsäautotietä, osa jäällä ja osa metsässä. Metsässä oli yksi jyrkkä mutka, jossa en ehtinyt tehdä mitään kun kuului vain rysähdys ja koivu oli etukaaren sisäpuolella. Ukot väittivät, ettei se metsäpätkä ollut edes niitä pahimpia!
Onneksi reki oli vielä ajettavassa kunnossa ja päästiin takaisin lähtöpaikkaan.
Keli oli kyllä aika raskas ja pyry sakea kun ajelimme jäällä. Harmi vain kun ei sattunut sellaiset aurinkoiset talvikelit mitä viikolla saimme töissä ihastella, olisi ollut hienot uudet maisemat.
Mutta kyllä huomenna pitää lähteä Paloselle kun Paanakin on korjattu ajokuntoon.

12.3.06

 

Viikonloppu Nurmeksessa ja Palosella




Kävimme lauantaina seuraamassa Karelia Charmin tapahtumia Nurmeksessa. Alimmassa kuvassa Kimmo saapunut maaliin. Sunnuntaina kurvailimme Palosella kahdella valjakolla. Johanna tuli ilman koiria.

 

Ihmetystä koiruleille



Palosen ajot ja muutkin kisat jäi käymättä kun pitkänmatkanvieraat ilmoitti tulostaan.
Pirkkalasta asti saimme vieraita ja kylläpä koiruleilla oli ihmettelemistä kun pihassa juoksenteli aivan erinäköinen koira kun meillä on totuttu.

Simo, Päivi ja Joonas sekä Indy tulivat kyläilemään. Syötiin ja ajeltiin koirilla. Keli ei olisi voinut olla parempi...aurinko paistoi ja pakkasta oli n. -10.
Indy (nimen oikeinkirjoituksesta en muistanut kysyä) on rodultaan PON eli Puolan alankopaimenkoira. Ei kovin yleinen rotu. Nautti hurjasti lumessa möyrimisestä ja lumipallojen jahtaamisesta. Kokeilimme jopa vetämistä kun noita valjaita oli käytössä. Joonas, 3 vee, meni hyvin pulkan kyydissä.

Vieraat saivat maistaa rekikyytiä pellon ympäri kahdeksalla koiralla, tosin mukana oli pari pentua. Joonas vain ei tohtinut lähteä moiseen hurjaan kyytiin ( olisi kyllä hoidossa ehkä ollut kehumisen aihetta!).

Vieraiden lähdettyä kävimme vielä aikuisilla ajelemassa n. 16 km lenkin tuolla Nihtilahden laavulla.
Tasaista vuputtelua, joillakin tuntuu joskus iskevän laiskuus vetämisessä ja toiset tekevät tasaista työtä vaikka milloin ja miten lähtisimme ajelulle.

Palosen porukoista Kimmo ainakin oli Nurmeksen kisoissa (...josko ensi vuonna mekin?), mutta mitäs ne muut ovat puuhanneet?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?