20.7.06

 

Tuumailua



Lomat alkaa olla takanapäin. Säät ei olisi voineet olla paremmat, helle helli vähän liiankin kanssa.
Tarhoissa koirat ovat ottaneet rennosti, päivät ovat maanneet kaivamissaan viilennyskuopissa tai koppien varjossa.
Tarhamme on rakennettu pellolle, joten niihin paistaa koko päivän aurinko.
Olen yrittänyt kasvattaa nopeasti kasvavia kasveja tarhojen ympärille mutta kun ne ovat juoksutustarhassa, ei kasvu ole ollut mitenkään rehevää. Pojat kuseksii heti kuoliaaksi kaiken mikä hiukankin nostaa ruohikosta päätään. Taitaa olla ainut keino saada kunnon varjo rakentamalla joka tarhaan katos. No ne sitten ensikesäksi.

Kesä on mennyt puutarhassa möyriessä kukkapenkkejä ja kasvimaata laittaessa.Ensimmäiset omat mansikatkin saimme tältä tilalta. Kukat ovat kyllä olleet vaarassa joutua "parempiin suihin" kun joku koiralauma on pyyhältänyt pihalla ja napannut juostessaan juuri auenneen pionin kukan suuhunsa mrrrr.

Harvemminhan ne pihalla juoksevat kun on tuo juoksutustarha, mutta joskus livahtavat kyllä. Niillä onkin yksi erityinen kiinnostuksen kohde tässä pihamaalla, kanien häkki. Jeltsin onkin ollut erityisen kiinnostunut kaneista ja pari karvatupsua on lähtenyt verkonläpi kiskaistuna kaneilta. Henki on vielä säilynyt polosilla ja minun kurkku käheytyny kummasti kun olen karjunut, että TARHAAAA! Ei siinä näytä edes voimasanat auttavan, vaan joka koira oli kannettava yksitellen takaisin tarhaan. Pientä saalistusviettiä havaittavissa haskeissa!
Kyllä nuo kelmit pitävät silmänsä auki, josko sattuis jäämään juoksutustarhan ovi auki ja silloin mentiin...missä kanit! missä kanit!... nam ja lurpsis.

Ihmeellinen on noiden koirien karvanlähtö. Osalla alkaa vasta nyt talvikarva lähteä ja osa vaihtoi jo toukokuun alkupuolella kesäkarvaan. Harjannut olen jatkuvasti ja kerättynä on jo melkoinen kasa haskikarvaa. Kunhan saan tarvittavan määrän täytyy laittaa kehrättäväksi. On muuten lämmintä villalankaa, saimme sitä kokeeksi Lealta ja Karilta.

Niin, viileneviä ilmoja odotellen tässä touhutaan...pitäisköhän vielä tehdä yksi kukkapenkki, vai vaihtaisiko noiden kasvien paikkaa, no minäpä lähden juoksuttamaan koirat. Ensi viikolla töihin, siitä se normaali rytmi taas lähtee.

Kuvissa Brigi "kesämekossa" ja ritarinkannukset kukassa.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?