21.1.07

 

Luminen sunnuntai

Nyt oli ensimmäinen sunnuntai kun Palosellakin pääsi reellä ajelemaan. Tätä iloa juhlisti kahdeksan valjakkoa. Koiria oli laavulla kuin Vilkkilässä kissoja. Sen verran erikoinen tilanne oli, että Jysky ja Vinha joutuivat katselemaan hämmästyneenä joukkoja lähdössä. Lähdön jälkeenkin katselu jatkui. Liinojen selvittelyn jälkeen johdossa jatkoivatkin vanhemmat koirat, jotka jonkun verran ymmärsivät oikean suunnan merkitystä. Varsinkin sen jälkeen kun Kari pyyhkäisi kilpavaljakolla heittämällä ohi. Ensi viikonloppuna koitetaan Jongunjoella neljää kymppiä. Siinä koirat saattavat ihmetellä kun pisin matka on ollut 20 km.


Posted by Picasa

20.1.07

 

Vihdoinkin lunta

Viikolla pyrytti yhtenä päivänä 20 senttiä lunta. Nyt sitä riittää metsäteillä joita ei ole aurattu. Avasimme tänään uran Palosen poikki Niemisjärven suunnasta laavulle. Avattua uraa tuli 8,1 km. Paluumatkan teimme aurattua tietä pitkin.

Posted by Picasa

14.1.07

 

Onneton talvi

Tänään ei näkynyt muita laavulla. Päätie ei ollut enää jäässä. Sen sijaan reitti Itä-Karttulan tieltä oli melko liukas. Tulimme hiljalleen turhaa kiirettä pitämättä. Koirat saivat hyvää harjoitusta liukkaalla liikkumiseen. Välillä tuntui että autokaan ei meinaa pysyä tiellä.

Vuoden alku on ollut säälittävää. Lumesta ei tietoakaan. Kallavesi jäätyi 12.1, mikä on heikoin tulos sitten vuoden 1930, jolloin järvi jäätyi vasta 26.1.

Nyt sataa lunta. Toivottavasti talvi alkaa tästä.

Posted by Picasa

This page is powered by Blogger. Isn't yours?