14.11.04

 

Lunta satoi aamulla - sitten kaikki vain katosi

Aamulla jo sateli kotipihassa lunta. Nurmikolle kertyi varmaan millin kerros. Paloselle ajellessa sade lakkasi eikä Palosella ollut tietoakaan lumesta. Keli oli nollan tuntumassa. Lätäköistä osa oli jäässä ja osasta koirat pääsivät juomaan. Jo olisi aika saada lunta kurakelit alkaa kyllästyttämään.


Viikolla julkaistiin ilmastotutkijoiden raportti. Sään odotetaan arktisilla alueilla lämpivän jopa 7 astetta sadassa vuodessa. Onneksi sitä ei tarvitse olla seuraamassa ihan sataan vuotta. Kuopion alueen lumitalvet voivat harventua jo meidänkin elinaikana. Viidessätoista vuodessa huonojen talvien osuus näyttää täällä lisääntyneen. Pienenä poikana Hämeessä hiihdettiin lokakuussa joka vuosi. Ankkalammella Tammerin takapihalla pelattiin lätkää koko talvi. Nyt ei läheskään joka vuonna voi moisesta haaveilla.

Palosella ei ollut ruuhkaa

Tällä kertaa koiria oli ulkoiluttamassa kuusi porukkaa. Lenkille pääsi nopeasti laskien 29 koiraa. Matkat vaihtelivat 12 kilometristä kahteen kilometriin koirien isännän intohimojen mukaan. Tiet oli hyvässä kunnossa. Päätieltä oli tosin kivet lanattu pintaa, joten sitä reittiä kannatti vältää. Sivuteillä on sopivan hienorakeista hiekkaa, joka ei kuluta koirien tassuja.

Klikkaamalla kuvia saat ne isommiksi!

Se oli siinä.

Tarkkana kannattaa olla.

Koppeihin lenkin jälkeen.

Täältä tullaan.

Nyt levätään. Nuoska jaksaa vielä seistä.

Hannun koirat ja kalusto. Yksi lainakoirakin mahtui matkaan.

t. Kimmo

Comments: Lähetä kommentti

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?