31.10.05

 

Lumi tuli ja meni

Taas on pimeää. Vähäiset lumet sulivat lämpöaallon mukana. Ja nyt vasta pimeää onkin, kun siirryimme viikonloppuna normaali eli talviaikaan. Töitten jälkeen iltalenkille ei ole mitään asiaa ilman lamppua. Tänään ja eilen vielä tihutti vettä, mikä söi tehokkaasti valoa.

Pimeällä metsätiellä saa ajella aivan rauhassa. Ei ole muita kulkijoita. Kanalinnut ryskäsivät metsän puolella koirien säikyttämänä. Yksi jänis tarjosi lyhyen kiihdytyksen. Valitettavasti jänö pomppasi metsään parin sadan metrin jälkeen. Viima olisi halunnut perään, mutta onneksi joukosta löytyi sen verran järkeä, ettei tarvinnut mopolla pusikkoon pyyhkäistä.

23.10.05

 

Lumi laiskotti koiria?

Eilen illalla satoi ensilumi. Maa oli vielä aamulla valkea Palosellakin. Keli oli märkä ja loskainen. Eilen ajelimme Hannun kanssa vesisateessa. Rapa roiskui. Tänään loiskui loska.

Koirat oli täysin vetämättömiä. Lähdin liikkeelle neljällä koiralla, kun ajattelin kelin olevan liukas. Koitin kaikkia keulassa, mutta ketään ei huvittanut johtaa. Pälyilivät vain taakse tulisiko sieltä joku. Hännät pystyssä köpöttelivät. Lopulta Siru ilmestyi taustalle ja meni vauhdilla ohi. Mutta siihen loppui Hannun valjakonkin meno. Mikä lie koirilla mielessä. Lumiko se sotki koirien vetohalut.

Pohjoisessa ovat jo pääseet reellä liikkelle. Me joudumme vielä odottamaan. Koko viikoksi on luvassa pakkasta mutta lumesta ei taida olla tietoa.

 

Ensilumi myös Savossa


Pieni porukka kokoontui taas sunnuntaitreeneihin.Edellisiltana alkanut lumisade oli saanut maan valkoiseksi.
Kotoa lähtiessä mietittiin olisiko jo rekikeli. Asiaa tiedusteltuamme, Kimmo tiesi, ettei vielä reellä pääse ajelemaan. Eipä muuta kuin erkkola kyytiin ja menoksi.
Lea ja Kari olivatkin jo paikalla kun tulimme laavulle. Jarrujen pitävyys oli vielä arvoitus mutta kun vähennettiin koiria ja ajettiin useampi lenkki ei tullut pahempia sydämen tykytyksiä kenellekään. Meillä kyllä oli kuusi koiraa erkkolan edessä.
Pennuista Kolja ja Kiisu olivat tälläkertaa mukana. Aika hienosti alkavat tottua kärrykyytiin ja ketjussa oloon, vaikka vieraat koirat hirvittävätkin pikkuisen.
Porukkaa ei tänään ollut kovin paljon mutta kyllä ainakin muutamat ohitus- ja kohtaamisharjoitukset saatiin aikaiseksi.
Tulis vaan jo kunnon talvi!

18.10.05

 

Kuvien siirrossa uusi ominaisuus

Picasa ohjelmasta voi siirtää nyt kuvia Bloggeriin suoraan BlogThis käskyllä. Picasa ohjelmassa osoitetaan kuvaa ja painetaan BlobThis. Kone aukaisee Bloggerin ja tuo kuvan Palosen ajojen sivulle. Samalla voi vaikka naputella hieman tekstiä. Kone siirtää vain yhden kuvan kerrallaan.

Tämä ominaisuus on Picasa 2.1 versiossa. Vielä kun saisi kännykkä kuvat mobiilisti siirtymään niin sitten olisi hyvä.


Posted by Picasa

16.10.05

 

Taas mennään

Olin ajatellut ajella tänään hieman pidempään. Tarkoitus oli tulla jo tuntia aiemmin, mutta innostuin kotona tekemää reittikarttaa alueelta ja lähtö myöhästyi. Johanna oli aikaisessa ja tuli lenkiltä kun laittelin koirille kettinkiä. Omasta kärrystä oli rengas puhki, joten jouduin tyytymään Sakun pikkukärryyn, josta puuttui koirien kiinnityskettingit. Omaan kärryyn sain sellaiset vuosien haikailun jälkeen. Enää niistä ei luopuisi. Koirat on helppo laittaa niihin kiinni pienen pysähdyksenkin ajaksi. Pääsevät useammin jaloittelemaan.

Jäin odottelemaan muiden saapumista. Autoja kertyi laavulle vähitellen. Lähdin matkaan tavoittelemaan 15 kilometriä. Hannun piti lähteä perään. Reilun vitosen jälkeen Hannu tulikin jo vastaan. Hän oli ajanut pääuraa sillä välin, kun minä poikkesin kääntymässä yhden metsäautotien päässä. Kohtaaminen meni hienosti. Koirat ymmärsivät että me menemme vaan eteenpäin, eikä suinkaan Sirua haistelemaan. Käväisin kääntöpaikalla ja lähdin tavoittemaan Hannua. Koirilla löytyy heti virtaa, kun ne pääsevät ajamaan toisia takaa. Saimme Hannun kiinni vasta tien päässä. Oli kääntöpaikalla odottelemassa. Loppumatkan ajelimme yhtämatkaa. Harjoittelimme ohituksia vuoroperää. Koirille tekee hyvää huomata, että liikkeellä on muitakin. Eilisen päivän kaksikymppiä painoi koirien jalkoja. Ei meinattu Hannun retkikoirienkaan perässä pysyä.

Koirien kynnet kuluvat karkealla soralla juostessa. Muutamat koirat juoksevat tassut punaisina. Tossuja on jouduttu muutamille laittamaan. Fleece tossut eivät vaan kestä lenkkiäkään. Eikä kestä enstex-kangaskaan. Postissa on tulossa corduraa. Siitä tekevät tossuja isossa maailmassa. Netissä 2,60 € kappale. Pitää olla hyviä. Viikolla pääsen testaamaan.


Taas mennään kesän tauon jälkeen.


9.10.05

 

Lämmin syksy jatkuu


Paloselle kokoontui taas vakiojoukko. Valjakkoja oli liikkeellä yhtäaikaan neljä ja saivatpa harjoiteltua muutaman vastaantulon ja ohituksen.

Tänään otimme ensikerran pienet koirat mukaan harjoittelemaan kärrykyytiä ja ketjussa oloa.
Meteliä riitti mutta hyvin pikkuiset osasivat kun äippä oli lähellä.

Muillakin oli keskenkasvuiset mukana ja laavulla oli melkoinen "lastentarha" kun isommat olivat treenaamassa.
Kotiin tultuamme pennut painuivat melkein heti koppeihin nukkumaan, taisi olla jännä päivä.

 








Tikru

8.10.05

 

Lauantaipäivän huumaa

Syksyisen lauantain kunniaksi pyörähdimme Hannun kanssa 10 kilsan lenkillä. Laavulta oikealle ja kaikki pistot läpi. Nyt pitäisi varmaan pidentää muutenkin matkoja kympin tuntumaan. Koirilla kuusi kilometriä menee keveästi. Tosin lämmin sää tekee hallaa hommalle.










Nokialaisen kännykkäkuvia

7.10.05

 

Pennut kasvavat


Neljä koiranalkua riekkuu tarhassa.

2.10.05

 

Osallistu sivujen tekoon

Tämä on uuden tyyppinen weblogi. Weblogit ovat usein yhden henkilön päiväkirjoja tapahtumista. Toisaalta weblogia voi kirjoittaa myös joku porukka. Olen perustanut tämän blogin Palosen ajojen osallistujien riemuksi. Te kaikki voitte kirjata tänne kommentteja ja kokemuksia. Lisäksi jos innostusta riittää niin voitte myös heittää kuvia muiden katsottavaksi.

Mukaan pääset kertomalla minulle sähköpostiosoitteesi. Laitan sinulle sitten kutsun. Kutsun saatuasi toimit siinä olevien ohjeiden mukaisesti. Ohjeet tosin ovat englanniksi. Jos kerrot minulle niin voin laittaa ohjeet myös suomeksi.

Itse blogin kirjoittaminen käy helposti. Avaat sivun verkossa ja kirjoita jutulle otsikon sekä pari riviä tekstiä. JA se on siinä. Myös kuvien laittaminen järjestelmään on helppoa. Opetan mielelläni.

Ohjeita bloggerin toiminnasta löydät osoitteesta http://help.blogger.com/

t Kimmo

kettukolo[at]gmail.com

 

Lokakuun markkinat

Tänään oli ennätysruuhka. Väkeä oli jo puoli yhdeltätoista paikalla useita autollisia. Olin ajatellut tulla vähän aikaisemmin, että ehtisin ajamaan yhden keikan ennen muiden tuloa. Vaan toisin kävi. Taas olivat hätäisemmät ehtinee paikalle.

Laitoin koirat mopon eteen ja kiersin vauhdilla seiskan. Pidin puolen tunnin tauon. Osa porukasta pääsi toiselle kierrokselle. Se meni rauhallisesti Hannun peesissä. Loppumatkasta ohitimme Hannun ja Anteron valjakot. Siinä vaiheessa johdolta katosi vauhti. Vaihdoin vanhan herran keulalle ja pääsimme pois lenkiltä.

Juottelin koiria ja keskityin hummaamaan Olavin autolla. Olavi oli tuonut uudella pösöllä aimo annoksen ostettavaa. Ruoka ja valjaat tekivät kauppansa. Kun ehdimme kahvinjuontiin, oli valta osa väestä jälleen kadonnut. Ensi viikolla pitää tulla jo kymmeneltä niin ehtii seurustelemaankin.


Ruuhkaa Palosella.


Ruuhkaa


Herkkupalat talteen.


Olavin kauppa oli auki.


Sovitus menossa

This page is powered by Blogger. Isn't yours?