16.10.05

 

Taas mennään

Olin ajatellut ajella tänään hieman pidempään. Tarkoitus oli tulla jo tuntia aiemmin, mutta innostuin kotona tekemää reittikarttaa alueelta ja lähtö myöhästyi. Johanna oli aikaisessa ja tuli lenkiltä kun laittelin koirille kettinkiä. Omasta kärrystä oli rengas puhki, joten jouduin tyytymään Sakun pikkukärryyn, josta puuttui koirien kiinnityskettingit. Omaan kärryyn sain sellaiset vuosien haikailun jälkeen. Enää niistä ei luopuisi. Koirat on helppo laittaa niihin kiinni pienen pysähdyksenkin ajaksi. Pääsevät useammin jaloittelemaan.

Jäin odottelemaan muiden saapumista. Autoja kertyi laavulle vähitellen. Lähdin matkaan tavoittelemaan 15 kilometriä. Hannun piti lähteä perään. Reilun vitosen jälkeen Hannu tulikin jo vastaan. Hän oli ajanut pääuraa sillä välin, kun minä poikkesin kääntymässä yhden metsäautotien päässä. Kohtaaminen meni hienosti. Koirat ymmärsivät että me menemme vaan eteenpäin, eikä suinkaan Sirua haistelemaan. Käväisin kääntöpaikalla ja lähdin tavoittemaan Hannua. Koirilla löytyy heti virtaa, kun ne pääsevät ajamaan toisia takaa. Saimme Hannun kiinni vasta tien päässä. Oli kääntöpaikalla odottelemassa. Loppumatkan ajelimme yhtämatkaa. Harjoittelimme ohituksia vuoroperää. Koirille tekee hyvää huomata, että liikkeellä on muitakin. Eilisen päivän kaksikymppiä painoi koirien jalkoja. Ei meinattu Hannun retkikoirienkaan perässä pysyä.

Koirien kynnet kuluvat karkealla soralla juostessa. Muutamat koirat juoksevat tassut punaisina. Tossuja on jouduttu muutamille laittamaan. Fleece tossut eivät vaan kestä lenkkiäkään. Eikä kestä enstex-kangaskaan. Postissa on tulossa corduraa. Siitä tekevät tossuja isossa maailmassa. Netissä 2,60 € kappale. Pitää olla hyviä. Viikolla pääsen testaamaan.


Taas mennään kesän tauon jälkeen.




<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?