11.12.05

 

Ajelut jatkuvat

Sunnuntaina on päästävä Paloselle muiden koiriin hurahtaneiden joukkoon.
Viime sunnuntai oli poikkeus kun piti lähteä kirkkoon!!! vanhin lapsista aloitti rippikoulun.

Lähdimme tänään Hannun kanssa vähän aikaisemmin, että ehtisimme ajaa pidemmän lenkin. Tulimme Lamperilantieltä vähän matkaa ja siellähän jo olivatkin Kimmo ja Maukka virittelemässä valjakkoa matkaan. Siitäpä mekin valmistauduimme taipaleelle.
Kimmo ja Hannu lähtivät kohti laavua kiertotien kautta ja minä menin suorinta reittiä lantikalla. Maukka pyörähti vielä kotona ja tuli laavulle myöhemmin.

Laiton ketjut koirille valmiiksi ja otin mukanamme olleet pennut, Keijun ja Kiisun hihnan päähän.
Paikalle tuli mukavasti porukkaa, sellaisiakin, jotka eivät vielä tänä talvena ole käyneet yhteisajoissa.
Olisi vaan tosi mukava jos kaikki ehtisivät jäädä juttusille sinne laavulle. Tahtoo olla vain, että siellä istuu saman "parrat" joka sunnuntai.
Kieltämättä vaatteet tahtovat haista savulle, mutta eipä koirulihommissa kannata muutenkaan laittaa parasta päälle.

Hannu ajeli koirilla n.17 km ja minä lähdin vielä paluumatkalle sitä lyhempää reittiä. Oli kuulema ollut taas hirven haukkujia sillä pidemmällä reitillä ja niin hurja koira irti, etten ainakaan minä sinne olisi uskaltanut lähteä.
Lähdin Kimmon valjakon perään. Välillä muka yritin ohi mutta kummasti vauhti hyytyi kun päästiin rinnalle. Jossakin vaiheessa Noki taas huomasi, että tuttu dieselin turina kuuluu takaa ja siihen loppui sen koiran työnteko.
Hannu ajoi valjakoista ohi ja loppumatka meni paremmin.

Noin 8 km tuli minun ajeluksi, olisi ollut mukava ajella pidempäänkin. Jokohan ensi talvena olisi kaksi valjakkoa koossa.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?