6.12.05

 

Itsenäisyyspäivän ajelut




Pari astetta pakkasta ja kevyt lumisade oli tämänpäiväinen keli.
Kimmo oli päivän ajelut jo tehnyt kun tulimme laavulle hiukan 11:en jälkeen. Paikalla olivat jo Lea ja Kari ja pienen hetken päästä tuli myös Johanna ja Mikko sekä Markku.

Lea hurautti pian matkaan nuorilla innokkailla koirillaan. Hänen jälkeensä muut, kunhan olivat saaneet valjastettua koiransa.

Kävin pienellä kävelylenkillä Kodan ja Koljan kanssa. Pojat kasvavat silmissä, nehän ovat kohta aikuisen koiran kokoisia. Ne ovat nyt viiden kuukauden ja malttavat jopa kuunnella ja ei -sanaa on opeteltu.
En kerennyt takaisin laavulle kun Lea jo tuli takaisin, olivat tainneet tulla koko seiskan lenkin laukalla.

Mietimme miten talvella käy metsäautoteille kun puut on hakattu ja jokapuolella on aukeaa, saattaa pyryttää urat pian umpeen. Kun vain olisi aikaa viikollakin käydä ajelemassa urat auki.

Hannu lähti vielä kotimatkalle ajamaan koirilla ja minä taas köryyttelin lantikalla takana. Piti jäädä vähän taaemmaksi kun Noki oli vilkuillut kokoajan, että eikö sitä pääsis kärrykyydillä. No niinhän siinä kävi, vaikkei paljo risteyksiä ollutkaan, minä käännyin yhdestä eri reitille kuin Hannu. No kun en minä tuota kärrysysteemiä osaa kääntää, ajelin tien päähän ja jäin odottelemaan. Vartin päästä valjakko sitten tuli minun jälkiä ja ajelimme vielä pari kilometriä. Retkivauhtia, parikymppiä tuli tämän päivän matkaksi.

Kuvat: Koda "laulelee" ja Karin ja Hannun valjakot lähdössä.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?