26.12.05

 

Tapanina

Aamulla meillä Partalanmäellä -14, kuulas pakkaspäivä.
Suhteellisen vaivattomasti lähdimme liikenteeseen Hannu, minä ja Timo. Koirat olivat innokkaita lähtemään kärrykyytiin ja Paloselle.

Ajelin Timon kanssa laavulle odottelemaan ja kahveeta keittelemään. Näytti, ettei ketään muita olisi tänään liikkeellä.
Timo rymysi lumihangessa Koljan kanssa, näytti molemmilla natiaisilla olevan hauskaa.

Kävimme odottelemassa, josko Hannu tulisi jostakin risteyksestä. Ja sieltähän ne tuli, meidän tulosuunnasta. Lähtivät vielä aukaisemaan seiskan lenkin kun viikonlopun pyry oli aika hyvin peittänyt vanhan uran.
Palattuamme laavulle oli Katikin tullut treenailemaan koiriaan.

Joki on miltei jäässä, vain koskipaikka virtaa vuolaana. Joen töyräällä vilahteli jokin musta, pitkä eläin, epäilimme, että se olisi saukko koska laavun opastetaulussakin kerrotaan joessa olevan saukkoja.

Kohta laavulle tulevatkin peräkkäin Kimmo ja Hannu.
Handleri sai taas pyyhkeitä, kahvimukit oli jääneet repusta. Katsotaan seuraavan kerran, ostan säkillisen kippoja ja jemmaan ne laavulle valmiiksi.
Onneksi repusta löytyi kertakäyttömuki ja saatiin kahvit hörpättyä. Timon piti paistaa vielä makkara nuotiolla. Jostain kumman syystä minulla ei ollut ollenkaan nälkä.

Valjakot lähtivät paluumatkalle ja me Timon kanssa jäätiin kasailemaan tavaroita. Ja...hetkonen lantikkahan on kääntämättä. Vaihtoehtoina on kiertää pidempi lenkki tai kääntää yhdistelmä. Ei muuta kuin harjoittelemaan. Parin yrityksen jälkeen olin saanut auton ja kärryn kääntymään. Täytyy vain jatkaa harjoituksia.

Tuntui kuin pakkanen olisi kiristynyt päivän aikaan, mutta ei se ole kuin asteen laskenut.
Vuosi alkaa vedellä viimeisiään ja uusi vuosi uusine kujeineen edessä.
Tapaamisiin ensi sunnuntaina "hurjien" rekikoirien kanssa.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?