15.1.06

 

Vuoden ensimmäiset raportoidut ajot



Viime viikon lämpimät veivät urat surkeaan kuntoon. Metsäteillä on jäistä. Muilta osin on lumesta pulaa. Eilen käväisin kelkkareitillä. Ura oli ajettu tampparilla, mutta kivet paistoivat pahasti läpi. Kelkkailijat ovat saaneet vapaa-ajantoimiston vanhaan tamppariin käyttöoikeuden. Metsänhoitaja Jauhiaisen Sepon mukaan he ajavat urat nyt sekä kaupungin itä että länsipuolella suunnilleen kerran viikossa. Palosen kivikossa tosin tarvittaisin hieman lisää lunta, että urasta voisi saada edes siedettävää. Nyt uralla taiteilu vaati liikaa voimaa ja tarkkailua. En mene sinne ennen kuin saadaan vähän lunta lisää.

Pariin sunnuntaihin en ole ehtinyt Paloselle sen sijaan olen kyllä kiertänyt uria iltaisin. Viime viikonloppu meni Triathonissa. Tapahtuma oli mukava ja saavutin viimeisen sijan kuuden koiran seurueella. Menestys ei ole tärkeintä vaan rehti kilpailu ja uudet urat. Koirille mukavaa vaihtelua juoksennella Karjalan metsissä Palosen sijaan. Edellinen sunnuntai meni autokuumeessa. Nyt on pihassa uusi komea postiauto entisen paloauton vieressä.

Tänään olin Palosella jo yhdeksän jälkeen. Kiersin parikymppiä. Oli kiire kotiin kyytimään AnnaMaijaa ja Paavoa kotiurille. Kun tulin maastosta vaille yksitoista niin ketään ei ollut vielä paikalla. Yhdentoista jälkeen paikalla pyöri jo lähes kolmekymmentä koiraa. Tosin kaikki eivät päässeet liukkauden takia reen eteen. Kati, Hannu ja Antero uskaltautuivat uralle.



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?